Amnestys utbildningstrupp SNESTÄLLT MALMÖ åker ut till skolor runt om hela Skåne
och kickar äs med både fördomar och stereotyper!!!

torsdag 1 april 2010

GIRLPOWER!

Igår besökte Sneställt Tjejmässan i Landskrona för andra gången och det var större än förra året med dragplåster som Reza och Mariette från Idol!

Alla tjejerna verkade ha jätteroligt och fick testa på allt från att fundera över kraften hos kränkningar vid vårat egna utställningsbord till imponerande frisyrkonstellationer vid olika make-up artister.

Sneställts workshop hade 10 deltagare, och vi alla fick chansen att stå upp mot kränkningarna och lyssna till hur ett "nej" kan färdas genom rummet. Vår röst och kroppsspråk är det enda som kan ifrågasätta sexuella trakasserier och det är viktigt att vi känner att vi kan säga ifrån.

Vid Sneställts utställningsbord kunde man hitta ett collage där man på den vänstra halvan med rosa post-its fick skriva ord som gjorde en stark eller glad och på den högra halvan ord som gjorde en arg eller ledsen med gröna post-its.

Sneställt är jättepositiva till Landskronas engagemang i jämställdhetsfrågan och önskar lycka till till nästa års tjejmässa där vi hoppas få vara med igen!

Ett jättetack också till Helsingborgs Dagblad som fanns på plats! Äntligen tar man girlpower och 600 tjejer på största allvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar